Подаръчни опаковки – да се подготвим за празнично настроение и коледните продажби

подаръчни опаковки – печатница Райт пак

С наближаването на празничния сезон настъпва и моментът, в който редица компании мислят как да впечатлят клиентите си и да повишат продажбите си. Един от най-ефективните начини да направите това е чрез качествено изработени празнични подаръчни опаковки.

Ако вече сте изготвили проект за своята брандирана празнична опаковка, важно е да започнете да я произвеждате възможно най-скоро.
Правилното планиране на коледните празнични опаковки започва още през лятото.
В „Райт пак“ имаме дългогодишен опит в производството на различни по сложност подаръчни опаковки от картон, луксозни кутии от велпапе, кутии за вино, а в последните години дори и при производството на гъвкави опаковки се добавят елементи на празничен дизайн.

кутии за вино

В тази статия ще наблегнем на комплексността и особеностите на производството на празничните опаковки, кои нови технологии ползваме, за да спестим време и брак при печата, както и идеи за красиви и въздействащи опаковки.

Екипът на печатница „Райт пак“ има дългогодишен опит в различни индустрии и е готов да съдейства с изготвянето на проекта ви, да предложи идеи за оптимизация на времето и разходите за производство на Вашата опаковка.

Майсторството е в съчетаването на различни ефекти

Това, което прави подаръчните опаковки толкова привлекателни, e умелото съчетаване на различни покрития и ефекти.
UV лакирането е един от най-популярните избори. В отговор на нуждите на нашите клиенти сме едни от първите в България, които внедриха дигитална технология за нанасяне на частичен UV лак, която работи без брак, нискоемисионна е, печатът е бърз и удобен както за големи количества, така и за по-малки. Така, освен че постигате оптимизация на времето за производство, вече можете да обогатите посланията си и с използването на технология, която щади околната среда.

В сегмента на луксозните опаковки екипът на „Райт пак“ препоръчва използването на обемен UV лак за подчертаване на определени елементи по опаковката.

луксозни кутии

Друг ефект, който кара картонените кутии да изглеждат наистина празнично, е топлият печат. Златото и среброто си остават най-желаните допълнения към коледните кутии.

Промоционални кутии с комбиниране на няколко артикула

опаковки от картон

Коледните промоции най-чeсто са свързани със специални оферти с допълнителни подаръци или пакетни предложения от няколко продукта.
Опаковките от този тип се подсилват с допълнителни вложки. Луксозните опаковки от велпапе са добро решение в тези случаи, за да предпазят артикулите и да компенсират по-голямата им тежест, а с елегантния си външен вид те също добавят стойност към продукта.

Луксозни кутии за вино и други алкохолни продукти

Луксозни кутии за алкохол

Един от най-предпочитаните и „евъргрийн“ подаръци за празниците е виното – дали като комбинация от бутилки от два сорта или с друг подаръчен аксесоар. Възможностите за проектиране на тази опаковки са много, като може да се използват и разнообразни форми и начини на отваряне.

Безкомпромисен контрол на качеството и оптимизация на времето на производство

При наличието на толкова много елементи и добавянето на довършителни дейности като щанцоване, каширане, лепене е важно да имате сигурен партньор за производството на опаковки.
Печатница „Райт пак“ предлага пълен затворен цикъл – от проекта, печата, нанасянето на различни видове ефекти, комбинации от технологии, през довършителните работи, до издаването на готовата опаковка. Осъществяваме пълен контрол върху всички процеси на производство.

В последните две години инвестирахме над 4 млн. евро в едни от най-иновативните печатни машини, които осигуряват много по-бърз печат, по-ефектно проследяване на качеството на отпечатване във всеки един момент, малко количество брак, като също са нискоемисионни. „Райт пак“ е първата печатница в Източна Европа, която използва автоматизация на такова ниво, а голяма част от нашите клиенти вече усещат предимствата ѝ.

нова дигитална технология за частичен UV лак

Независимо дали сте утвърден бранд или тепърва прохождате, ние сме готови да Ви предложим най-доброто решение за производството на Вашата празнична опаковка.