Bag-in-Box – опаковката, която гарантира запазване на качеството и дълъг срок на годност на напитките

bag-in-box juice box

Bag-in-Box e една от най-разпространените в ежедневието ни опаковки. Тя се състои от гъвкав пакет в здрава картонена кутия и е подходяща за опаковане на повече литри течности – често между два и пет, дори има възможност за достигане до десет литра.

Bag-in-box опаковките са най -предпочитани от производството на сокове и на вино. Голяма част от опаковките за мляко, които ползваме, също влизат във вида опаковка „бег-ин-бокс“. В тази статия ще дадем повече информация кои са основните предимства, както и какво се взема под внимание, за да се запазят качествата на напитките и по-голямата им трайност.

Като водещ производител на опаковки в България печатница „Райт Пак“ е спечелила доверието на утвърдени производители на вино и на сокове и споделяме своя опит и знания за развитието на този вид опаковка.

Bag-in-box кутиите за вино

Бег-ин-бокс опаковката притежава дългогодишна история и е спечелила доверието на любителите на виното. Важна особеност при опаковането на виното е, че трябва да се избере подходящ плик с висока кислородна бариера, за да се запази качеството му преди и след отварянето.

Този вид опаковка се произвежда от плътен и здрав картон (велпапе) и има изключително добри изолационни свойства, предпазвайки от светлина, въздух, резки температурни влияния – фактори, които знаем, че влияят на вината.

Bag-in-box кутиите за сокове

Подобно на виното плодовите напитки имат също специфични изисквания за съхранение. Кутиите за сокове, произведени с качествени материали, могат да запазят свойствата си на рафта до шест месеца преди отварянето.

Високата бариера срещу кислород в структурата на опаковката пък запазва ароматите и вкуса на напитките до 28 дни след отварянето.

Лесни за транспортиране и безопасни при употреба

Бег ин бокс опаковките са много по-лесни и леки за транспортиране, както и по-безопасни в сравнение със стъклените бутилки. Много често тези опаковки се ползват от деца или при провеждане на обществени събития.

Пълен цикъл на производство – от отпечатването на красиви и сложни дизайни, нанасяне на ефекти до детайлите в довършителните дейности

По същество бег-ин-бокс опаковката е кутия от велпапе. В „Райт Пак“ можем да изпълним ефективно всякакви дизайни и да добавим необходимите ефекти. Често към тези опаковки се добавят специфични накрайници и уплътнения при затваряне. Нашият пълен производствен цикъл ни позволява да извършим всички необходими операции на едно място.

Произвеждат се с по-нисък въглероден отпечатък в сравнение с пластмасовите и стъклените опаковки

Все по-голяма част от марките започват да търсят решения, които да са щадящи за околната среда. В сравнение с производството на опаковки от пластмаса и стъкло бег-ин -бокс се правят с по-нисък въглероден отпечатък. Инвестициите в нови и модерни технологии в „Райт Пак“ ни позволяват допълнително да подпомагаме този процес и да се вписваме в очакванията на потребителите.

Ако можем да обобщим с няколко думи характеристиките и предимствата на бег-ин-бокс-а, това ще бъдат надеждност, традиция и доверие. Ако търсите решение за вашите опаковки за течности, ние от печатница „Райт Пак“ сме готови да обсъдим особеностите на вашия продукт и да ви предложим най-правилното.