Опаковки за супер храни – на какви решения се спира индустрията за иновативно хранене

гъвкави опаковки

В свят, в който значението на здравословно и балансирано хранене нараства, индустрията на био- супер храните и естествените хранителни добавки е във възход. Интересът към тези продукти, които увеличават нашата енергия, концентрация и жизненост, нараства, водейки до появата на множество стартиращи компании в тази област.

Печатница „Райт Пак“ е партньор на редица утвърдени български и чуждестранни компании, за които произвежда гъвкави опаковки за протеинови барчета като „Смарт органикс“ и бранда FitSpo. Също така към печатницата се обръщат и редица стартиращи марки от този сектор, на които можем да предложим нашия опит и познания за разработване на ефективни от инвестиционна гледна точка идеи за опаковки за иновативните им продукти.

Като водеща печатница, специализирана в производство на гъвкави опаковки, ние разбираме добре предизвикателствата, пред които се изправят компаниите от сектора за здравословно и иновативно хранене. Основната технология, която се използва при печата на гъвкави опаковки, е ролен офсетов печат, а печатница „Райт Пак“ разполага с необходимия машинен парк и технологични решения, за да предложи разнообразие от решения, които могат да заместят стандартни опаковки от стъкло или пластмаса. По този начин се оптимизира цикълът на производство, защото всичко се случва на едно място и се спестява от допълнителни операции като лепене.

опаковки за протеинови барчета

Разцветът на индустрията на супер храните

Индустрията на супер храните и естествените добавки показва постоянен растеж през последните пет години. Потребителите в световен мащаб търсят начини да се хранят здравословно без това да им коства прекалено много време. Очакванията са глобалният пазар на хранителни добавки да достигне стойност от над 230 милиарда долара до 2027 година. В България секторът също е в подем, размерът на местния пазар се равнява на около 50 – 60 млн. лв., а очакванията на производителите в сектора е той да нарасне двойно през следващите години.

Привлекателността на пазара на супер храните и естествените добавки вдъхновява множество предприемачи да основат свои собствени компании. Въпреки това навлизането в индустрията крие редица предизвикателства, особено по отношение на оптимизацията на разходите.

Значение на гъвкавите опаковки за развитието на производството на супер храни и хранителни добавки

oпаковки за био храни

Изборът на правилната опаковка може да бъде от ключово значение, тъй като това е важно перо от ценообразуването на продукта, а пазарът на супер храни става все по-конкурентен. Гъвкавите опаковки са изключително подходящи както за протеинови барчета, така и за опаковки за хранителни добавки заради много по-ниските разходи за производство и транспорт в сравнение с картонените. В същото време качеството на отпечатване на цветовете при офсетовия ролен печат от „Райт Пак“ е отлично и гарантирано.

Опаковки с цип като заместители на пластмасови и стъклени опаковки 

опаковка с цип

Опаковките с цип или т. нар „дойпак“ заместват отлично традиционните пластмасови и стъклени опаковки и са подходящи за хранителни добавки под формата на разтворим прах или пудра.

Предимствата на опаковката с цип е, че е лесно преносима и лека, по-компактна за носене в раница или чанта. В същото време съхранява добре и за дълго време продукта. Вътрешната ѝ част може да бъде подсилена в зависимост от нуждите на клиента и вида продукт за съхранение. Продуктът може да се предлага на грамаж и дози, като след отварянето опаковката може да се затвори лесно и да съхранява отлично естествените съставки, които са в основата на всяка супер храна.

„Зелени“ ли са гъвкавите опаковки?

Краткият отговор е „Да“, тъй като за тяхното производство се изразходват много по-малко ресурси. Също така са леки и компактни за транспортиране.

Все по-голяма част от клиентите ни, които се обръщат към здравословното хранене, биха искали да се уверят, че продуктът им е произведен с мисъл за опазване на околната среда.

В печатница „Райт Пак“ модернизираме производството и полагаме усилия за въвеждането на все повече устойчиви практики. Така можем да допълним концепцията на компаниите от сектора на супер храните за налагане на балансиран и здравословен начин на живот с мисъл за намаляване на вредните емисии и количеството изразходвана енергия.

Свържете се с нас днес, за да развиваме заедно продукти, които въплъщават иновации и едно по-добро зелено бъдеще!